SIVO-bestuur stopt ermee

Het SIVO-bestuur stopt ermee. Het bestuur hoopt dat nieuwe kandidaten opstaan die het in verval geraakte folklorefestival in Odoorn nieuw leven inblazen.

,,Na het laatste festival hebben wij veel mensen gehoord die precies wisten welke kant het met het festival op moet. Wij dagen die mensen uit plaats te nemen in het nieuwe bestuur’’, verklaart voorzitter René Wiggers.

Tanende belangstelling

De belangstelling voor de jaarlijkse dans- en folkloretraditional is al een aantal jaren tanende. Het huidige bestuur heeft van alles geprobeerd om het tij te keren. Voor de laatste editie werden de hekken om het festivalterrein weggehaald en hoefden bezoekers alleen nog voor de optredens in de grote tenten entree te betalen. De eerlijkheid gebiedt preses Wiggers te zeggen dat die formule niet heeft gewerkt. ,,De galatent was alleen op zaterdag uitverkocht en de SIVO-tent, waarvan wij hadden verwacht dat die bij elke voorstelling vol zou zitten, zat misschien voor een kwart vol.”

Alle opties open

Het huidige bestuur roept mensen met nieuwe ideeën op zich te melden. ,,Alle opties staan open. We weten niet welke kant het op moet. Misschien moeten die galatenten wel weg en verhuizen we naar het Atlas Theater.’’ Het SIVO-bestuur gaat bij de provincie Drenthe een verzoek indienen tot het instellen van een onderzoek dat moet bijdragen de juiste koers te bepalen. ,,De bereidheid is er bij de provincie om mee te werken.”

Wiggers benadrukt dat het SIVO-festival weliswaar in zwaar weer is aangeland, maar dat nog geen sprake is van rode cijfers. ,,Als we 20.000 euro in het rood hadden gestaan, hadden we de stekker er uit getrokken. Er is geen nieuw bestuur te vinden dat met zo’n erfenis aan de slag wil. Maar er zit nog wat geld in kas.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.