SIVO-festival voelt zich miskend door gemeente

De organisatie van het SIVO-festival voelt zich miskend door de gemeente Borger-Odoorn. Reden is dat de gemeente voor gebruik van de sportzaal in Odoorn zaalhuur in rekening brengt.

Tot nu toe stelde Borger-Odoorn school en sportzaal gratis beschikbaar als opvang en kleedruimtes voor de deelnemers aan het jaarlijkse folklorefestival.

Het bestuur voelt zich miskend nu het moet betalen, temeer omdat vergelijkbare organisaties zoals ‘Op Roakeldais’ in Warffum veel meer subsidie krijgen. SIVO-voorzitter RenéWiggers: ,,Al is het maar 350 euro, de gemeente geeft er een slecht signaal mee af. In Warffum vangen ze jaarlijks in totaal 25.000 euro aan bijdragen van gemeente en provincie Groningen. In vergelijking daarmee komen wij er bekaaid af. Borger-Odoorn heeft de subsidie teruggeschroefd van 3500 naar 3000 euro.’’

De zuinige opstelling is voor de organisatie in Odoorn reden om voor de 32ste editie - van woensdag 3 tot en met zondag 7 augustus - veel minder scheutig te zijn met het verstrekken van vrijkaarten aan personeel van de gemeente. Van de gemeente was woensdag niemand voor commentaar bereikbaar.

Aan het SIVO-festival nemen in totaal elf buitenlandse dansgroepen deel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.