SP stelt Kamervragen over Drentse windmolens en Lofar

De SP in de Tweede Kamer wil van minister Henk Kamp van Economische Zaken weten of hij nog aandacht heeft voor de zorgen van de provincie Drenthe aangaande het windmolenpark in het Mondengebied.

VVD-minister Kamp liet in augustus een gesprek met de provincie uit zijn agenda schrappen, omdat hij onvoldoende informatie had om een goed gesprek te voeren. Voornaamste reden daarvoor is het feit dat het onderzoek van Agentschap Telecom naar de effecten van windturbines op radiotelescoop Lofar nog niet afgerond zou zijn.

Kamerlid Eric Smaling wil van Kamp onder meer weten of het klopt dat het rapport inmiddels wél gereed is. Dat liet gedeputeerde Tjisse Stelpstra (ChristenUnie) vorige week namelijk doorschemeren.

Aandringen op een ander plan

Smaling vraagt of het annuleren van het gesprek met Stelpstra gelegen is ,,in het feit dat uw ministerie vooral bezig is om de zienswijze van de provincie Drenthe te weerleggen, u niet wenst te praten over de door hen geboden oplossingen en vooral aandringt op een ander plan.’’

Ook vraagt de SP-er aandacht voor ‘het vernietigen van de sociale cohesie’ in het gebied.

Kamp en Stelpstra in gesprek

Kamp en Stelpstra spraken afgelopen vrijdag met elkaar, maar de gedeputeerde wil daar op dit moment inhoudelijk nog niets over zeggen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.