Samenloop voor Hoop Peize 2021 uitgesteld tot 2022

Archiefbeeld van de SamenLoop voor Hoop in Hoogezand. Foto: Dennis Venema

De Samenloop voor Hoop die in 2021 in Peize zou plaatsvinden, is doorgeschoven naar 2022. Dat maakte het KWF maandagmiddag bekend.

Het opzetten van de Samenloop wordt door de coronacrisis flink bemoeilijkt. ‘In de praktijk blijkt echter dat toestemming van de gemeente, ook voor de alternatieve concepten, heel lastig te organiseren is’, laat het KWF weten in een persbericht. ‘Omdat het KWF de waardevolle vrije tijd die vrijwilligers steken in de KWF Samenloop zo goed mogelijk tot z’n recht willen laten komen, is gekozen voor deze koers: Samenlopen uitstellen, en in 2021 concentreren op acties. Bij dit soort kleinschaliger acties, met een kortere aanlooptijd, is het immers gemakkelijker om binnen de geldende coronamaatregelen te werken.’

Hamelhuys

De Samenloop voor Hoop is een actie van KWF Kankerbestrijding. Met een 24-uurs wandelestafette wordt geld opgehaald dat naar de stichting gaat. Ook gaat het geld naar verschillende inloophuizen die (ex-)kankerpatiënten en hun familie of nabestaanden kunnen bezoeken voor steun.

Omdat de inloophuizen door de coronacrisis kampen met financiële problemen besloot het KWF deze vast te hulp te schieten. De inloophuizen ontvangen een voorschot van 20 procent van de opbrengst tot nu toe van de Samenlopen. Zo krijgt het Hamelhuys in Groningen en Assen een bedrag van bijna 2.000 euro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe