Samenloop voor Hoop verruilt sportpark voor Emmer centrum

De Samenloop voor Hoop in Emmen wordt volgend jaar midden in het centrum gehouden, op het nieuwe Raadhuisplein. De maand voorafgaand aan de 24 uurs-wandelestafette, op 1 en 2 juli, moet het hele centrum paars kleuren.

De nieuwe locatie werd dinsdagavond bekend gemaakt tijdens de officiële aftrap van de Samenloop voor Hoop 2017. Op het Raadhuisplein wordt een parcours van 800 meter uitgezet, waarover de deelnemers een etmaal lang rondes lopen. Het Atlas Theater wordt gebruikt voor onder meer de ontvangst van de eregasten.

Met de nieuwe locatie denkt de organisatie nog meer mensen warm te kunnen maken voor het evenement, dat zich vorig jaar afspeelde bij sportpark De Meerdijk. ,,We kregen toen toch wel signalen dat het wat ver uit het zicht lag’’, zegt de nieuwe voorzitter Hans Prakken. ,,Je moest er echt naartoe rijden om er wat van te kunnen zien. Straks in het centrum springt het veel meer in het oog. En we hebben zo’n prachtig nieuw plein... Het zou een gemiste kans zijn om het niet te doen.’’

Het is de bedoeling dat deze keer ook de horeca en de middenstand nadrukkelijk bij het evenement worden betrokken. De loop moet nog meer bekendheid krijgen door het centrum in juni paars -de kleur van Samenloop voor Hoop- te laten kleuren. Hoe dat precies gaat gebeuren, is overigens nog niet duidelijk.

Met de Samenloop voor Hoop wordt aandacht gevraagd voor kanker. Tijdens de loop zijn er verscheidene ceremonies, muziekoptredens en acties van deelnemers, die geld inzamelen voor kankeronderzoek. Het concept ontstond in 1985 in de Verenigde Staten, op initiatief van een arts. In 2006 had Borger de Nederlandse primeur.

Emmen beleefde vorig jaar zijn première als Samenloop voor Hoop-locatie. In datzelfde jaar werd de loop ook in Dwingeloo en Annen gehouden, met een totaalopbrengst van ruim 300.000 euro. Dit jaar is de enige loop op Drentse bodem gehouden in Veeningen, bij Zuidwolde. Die bleek afgelopen weekeinde goed voor ruim 110.000 euro.

Volgend jaar wordt behalve in Emmen ook in Gieten een Samenloop voor Hoop gehouden, op 17 en 18 juni. Hier lopen de deelnemers rondom het gemeentehuis.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.