Scala komt met petitie tegen bezuiniging

Scala Centrum voor de Kunsten in Meppel komt in actie tegen de bezuiniging van 60.000 euro die het college in 2017 wil doorvoeren.

Er is een petitie opgesteld die naar de gemeenteraad gaat. Deze petitie is ondertussen al door bijna duizend Meppelers ondertekend.

Scala Centrum voor de Kunsten draagt met betaalbare dans-, theater-, media-, beeldende kunst- en muzieklessen bij aan de ontwikkelingskansen voor de Meppeler jeugd. De organisatie zegt geschokt te zijn dat er opnieuw fors op de kunst- en cultuuractiviteiten voor de jeugd in Meppel wordt bezuinigd. Volgens Scala voert Meppel een tegenstrijdig jeugdbeleid. ‘De gemeente droomt van ruimte voor een optimale ontwikkeling van de Meppeler jeugd, maar beperkt met de subsidiekorting aan Scala de kansen van de jeugd om zich actief te ontwikkelen in kunst en cultuur’, zo staat er in de petitie te lezen.

Verder is Scala van mening dat de gemeente de jeugd de gelegenheid ontneemt om te profiteren van al het goede dat kunsteducatie te bieden heeft in hun persoonlijke ontwikkeling.

Scala wil dat de Meppeler gemeenteraad niet akkoord gaat met het voorstel om € 60.000,- te bezuinigen. Alleen daardoor zou Scala de Meppeler jeugd op laagdrempelige wijze een professioneel lesaanbod in dans, theater, media, beeldende kunst en muziek kunnen blijven bieden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.