Schaatsbond denkt aan vervanging gouden medailles Groenewold

De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) wil met oud-schaatskampioene Renate Groenewold in gesprek nadat afgelopen weekend gouden medailles en een gouden speldje van de bond van haar zijn gestolen.

,,Wij vinden het ontzettend triest voor Renate dat haar medailles en gouden KNSB-schaatsspeld zijn gestolen. We willen graag helpen om de pijn enigszins te verzachten, denk bijvoorbeeld aan vervanging’’, zegt technisch directeur Arie Koops van de KNSB.

Volgens Koops wordt samen met de ex-topsportster gekeken of het mogelijk is om haar gouden medailles en de gouden bondsspeld te vervangen. ,,We proberen in ieder geval contact met haar hierover te krijgen. De echte medailles zijn natuurlijk onvervangbaar, want het zijn niet de echte. Daar zit veel emotionele waarde aan vast. We hopen dat de dief of dieven zo snel mogelijk worden gepakt.’’

Afgelopen weekend werd in het huis van Groenewold ingebroken. Daarbij zijn zestien gouden medailles, onder meer die van haar wereldtitel allround uit 2004, het goud van de 3 kilometer op de WK afstanden van 2009 en twaalf nationale titels, gestolen. Groenewold laat weten het gebaar zeker te kunnen waarderen, maar dat haar hoofd er momenteel nog niet naar staat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.