Schaatsen, priksleeën en après-ski bij 35 graden dooi op Boerenrockfestival

Schaatsen en priksleeën in de heetste zomer sinds mensenheugenis. In een winters decor, met après-ski bar. Het Boerenrockfestival stunt ermee volgende maand.

Gekste evenement van ’t Noord’n. Zo profileert het Boerenrockfestival zich graag. Met de hittegolf in aantocht houdt de organisatie het hoofd koel. Van donderdag 16 tot en met zondag 19 augustus kunnen liefhebbers in Drouwenermond de ijshockeyschaatsen onder binden en zich uitleven op een schaatsbaan van 200 vierkante meter.

Priksleewedstrijd

Niet op echt ijs, want daarvoor dooit het te hard, maar op de kunststofbaan van de Spelotheek in Beilen. ,,Toen we met een groepje zaten te fantaseren kwam onze fotograaf Koen Prins met dit idee op de proppen. Misschien houden we ook een priksleewedstrijd en komt de kerstman langs”, zegt woordvoerder René Boiten van de organisatie.

IJshockeyschaatsen

De schaatsbaan wordt gehuurd van de Spelotheek in Beilen. Sinds die eind vorig jaar de baan aanschafte is die uitgegroeid tot een van de meest gewilde attracties. ,,De baan is een Nederlands product van kunststof. Op gewone ijshockeyschaatsen komt de beleving redelijk dicht in de buurt van het schaatsen op echt ijs”, legt Ronald Gils van de Spelotheek Beilen uit. De verhuurder levert er 150 paar schaatsen bij. ,,De baan is energieneutraal, is ook geschikt voor curling en wordt veel gehuurd door wijkverenigingen, bedrijven en organisaties van evenementen.”

Plastax weg

Vorig jaar trok het Boerenrockfestival over vier dagen zo’n 30.000 bezoekers. Het zou de organisatie niet verbazen als dat record dit jaar opnieuw wordt vermorzeld. ,,Alle signalen staan op groen. We zijn nog laagdrempeliger geworden dan vorig jaar. Zo is de plastax eraf, het toiletbezoek is gratis. Ook voor parkeren hoeft niet te worden betaald. We zijn zeker niet te duur en hebben een fantastisch programma. De kaartverkoop loopt als een speer.”

Meer informatie is hier te vinden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.