Schaatser Niek Deelstra beste danser in Hoogeveen

Sprinter Niek Deelstra is donderdag in Hoogeveen voor eigen publiek uitgeroepen tot beste dansende schaatser. Hij liet Anice Das (2e) en Margot Boer (3e) achter zich.

Gianni Romme, Jorien Voorhuis en Joep Baks drongen ook door tot de finale van Dansen met Schaatsers, maar vielen buiten de prijzen.

Het evenement, een initiatief van dansschool Schadenberg, was de afgelopen weken een rode draad op de zomerse Pulledagen in Hoogeveen. De (oud)schaatsers waagden zich elke editie aan een onderlinge stijldanswedwedstrijd. Op Facebook kon het publiek bepalen wie er zouden terugkeren in de finale. En die werd donderdag gehouden in het Hoogeveense centrum.

De schaatsers en hun danspartners. FOTO DVHN

Iedere schaatser danste met een partner van de dansschool en werd een paar uur getraind door Harm Jan Schadenberg. De jury, die in de finale het eindoordeel Velde, noemde het optreden van Niek Deelstra een 'complete show'. ,,Ik had nooit gedacht dat ik ooit zou dansen'', bekende het Hoogeveense sprinttalent. Margot Boer, die derde werd, was 'onwijs tevreden'. En Anice Das reageerde humorvol: ,,Zo win ik nog eens wat.''

Tot slot danste Deelstra nog zijn winnende dans, maar niet nadat het zestal met de respectievelijke partners de schaatsenrijderswals hadden laten zien.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.