Schapendoes Waus terug bij Wim en Bonnie na avontuur in Rome

Bonnie Pot en Wim de Kok uit Buinen hebben zaterdagmiddag in Rome hun hond Waus weer in de armen gesloten. ,,Hij herkende ons meteen en was blij’’, reageert een opgeluchte Bonnie Pot.

Een paar weken geleden werd in Rome de camper van beiden gestolen, op het moment dat de 7-jarige schapendoes Waus er nog in zat. Een dagenlange zoektocht leverde niets op. Zonder camper en zonder hond moest het echtpaar terugkeren naar Nederland.

Totdat donderdag het verlossende telefoontje kwam dat Waus terecht was. Dankzij een Facebookactie en hulp van heel veel mensen werd Waus door een paar inwoners ontdekt. Met het telefoonnummer dat op de sociale media was achtergelaten belden de vinders met de zoon van Wim de Kok en Bonnie Pot en diens vriendin die in Rome wonen. Bij hen waren Wim en Bonnie die dagen ook op bezoek.

,,We ziin ontzettend blij dat Waus weer bij ons is’’, vertelt Bonnie Pot, die vrijdag spoorslags terugkeerde naar Rome. Waus is in goede conditie. Ze heeft het vermoeden dat de dieven van de camper de hond nog een paar dagen bij zich hebben gehouden, voordat ze hem lieten gaan. Waus had een andere halsband om.

De politie vermoedt dat de camper gestolen is door bewoners van het Roma kamp dat dicht bij de plek is waar de camper stond. ,,Maar dat kamp is immens’’, vertelt Bonnie Pot. ,,Ook al zou de camper daar staan, de politie gaat niet zomaar het kamp binnen.. Dus dat doen wij ook niet.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.