Schenkerij na anderhalf jaar al weer dicht

Anderhalf jaar na de opening sluit schenkerij De Sluiswachter in Dieverbrug de deur alweer. Nieuwe, jonge ondernemers starten in het pand een restaurant.

Niesje Moraal uit Frederiksoord en Wilfred Vermeulen uit Wapse hadden er januari vorig jaar ‘ontzettend veel zin in’. In het monumentale pand bij de sluis van Dieverbrug was eerder al het visrestaurant van Harry de Jong gestrand. Ook Dinnercafé Dieversluis van Jack van der Laan, de omstreden horecaman die in Noord-Nederland een spoor van faillissementen achterliet, had het niet gered. Moraal en Vermeulen zouden het etablissement eindelijk weer laten bruisen. Het heeft niet zo mogen zijn.

In een verklaring op de website van de schenkerij worden ‘de vele activiteiten’ die Vermeulen naast de schenkerij bezighouden als verklaring genoemd. Hij runt een poppen- en kindertheater in een van de nieuwe bedrijfspandjes bij de sluis. Moraal, die eerder theeschenkerij Moe’s Tuin in Vledder bestierde, kreeg een nieuwe knie. De fysieke problemen verhinderen haar fulltime te werken.

Moraal vertelt dat de dineravonden in de schenkerij een succes waren. ,,De nieuwe exploitanten bouwen daar op voort, zij beginnen weer een restaurant.” Het gaat om Stephano Philips en Vera Kruijer. ,,Allebei zijn ze kok. Ze wonen in en kennen deze regio.” De schenkerij is zondag 28 augustus voor het laatst open. Het uit 1903 daterende pand is daarna een paar weken dicht voor een bescheiden herinrichting.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.