Scheper Ziekenhuis Emmen: Stop op alle bezoek intensive care, isolatie en hartbewaking

Treant Zorggroep, onder meer van het Scheper Ziekenhuis in Emmen, heeft per direct een stop afgekondigd op alle bezoek voor de intensive care, de isolatieafdeling en de hartbewaking.

Dat maakt de zorggroep zondagmiddag bekend.

De ingrijpende maatregel geldt voor alle patiënten. Dus niet alleen de personen die positief zijn getest op corona, maar ook de mensen die om een andere reden op de IC, de isolatieafdeling en de cardiac care unit (hartbewaking) liggen van het Scheper Ziekenhuis.

Het gaat dus ook om patiënten uit Noord-Nederland en niet specifiek om de personen die zijn opgenomen vanuit Brabant.

‘Ontzettend moeilijke maatregel’

Treant laat weten dat het om een ‘ontzettend moeilijke maatregel voor patiënten en hun naasten gaat’. ,,Maar wel een die we moeten nemen om deze kwetsbare patiënten te kunnen beschermen.” Familieleden worden vanaf zondag telefonisch op de hoogte gehouden van de situatie van hun naasten. Treant Zorggroep schrijft in een bericht dat de landelijke richtlijnen worden gevolgd.

Vrijdag kondigde het Universitair Medisch Centrum Groningen af dat patiënten geen bezoekers meer mogen ontvangen van buiten Drenthe, Groningen, Friesland of Overijssel. ‘Het is hartverscheurend, hoe nodig het ook is’, liet het ziekenhuis via Twitter weten.

Ook het Martini Ziekenhuis Groningen laat niet alle bezoekers meer toe vanwege de corona-dreiging. Alleen mensen die uit de drie noordelijke provincies en Overijssel komen, mogen hun naasten nog bezoeken. Het aantal bezoekjes is wel teruggebracht naar een per patiënt (en geen kinderen).

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.