Scholen Westerveld pakken zelf lerarentekort aan: baan en studiebeurs voor 'heel goede' Pabo-studenten

Met een bonus voor Pabo-studenten en een contract voor zij-instromers pakt het basisonderwijs in Westerveld zelf het lerarentekort aan.

Het water staat de negen openbare basisscholen in Westerveld nog niet aan de lippen en dat wil Jan Scholte Albers, bestuursvoorzitter van het overkoepelende onderwijsbureau Talent in Dwingeloo, graag zo houden. „We moeten zelf de koe bij de hoorns vatten, want niets doen is geen optie.”

Talent zet in op scholieren in 5-havo en 6-vwo, zij-instromers op hbo- en universitair niveau en de doorstroming van onderwijsassistenten.

'Bereid aanzienlijk deel studiekosten te betalen'

„Scholieren, die overwegen voor de Pabo te kiezen, nodigen wij van harte uit mee te lopen in een van onze scholen. In plaats van vakken vullen bij de supermarkt, kunnen ze bij ons ook een zakcent verdienen. Kiezen ze voor de lerarenopleiding, dan garanderen wij hen een stageplek en, als ze heel goed afstuderen, een baan. Daarnaast zijn we bereid een aanzienlijk deel van de studiekosten te betalen. We gaan niet voor de middelmaat, wij willen de besten.”

Deze aanpak levert Talent op z’n vroegst over vier jaar nieuwe leerkrachten op. Daarom wil Scholte Albers ook zij-instromers een contract aanbieden. „Dit zijn mensen met een hbo- of universitaire opleiding, die al de nodige levenservaring hebben en een carrièreswitch overwegen. Ze krijgen van ons een contract, staan twee dagen per week voor de klas en volgen gedurende ongeveer drie jaar een deeltijd lerarenopleiding. Daar zit een risico in, want misschien zijn ze niet geschikt of haken om een andere reden af. Maar als we niets doen, hebben we zeker niets.”

Ook onderwijsassistent kan doorgroeien

Met de onderwijsassistenten, die al werkzaam zijn voor Talent, heeft Scholte Albers reeds om tafel gezeten. „We hebben aangeboden dat ze de nieuwe opleiding tot pedagogisch professional kunnen volgen. Dan mogen ze voor de klas staan, maar wel onder toezicht van een gekwalificeerde kracht. Daarna kunnen ze nog doorgroeien naar volwaardig leerkracht.”

Om problemen te voorkomen, heeft Talent al twee extra leerkrachten in dienst, die bij ziekte op elke school inzetbaar zijn. Daarnaast huurt het bureau momenteel drie uitzendleerkrachten in. „Maar die zijn bijna twee keer zo duur.”

PO-Raad kent vele initiatieven, maar niet in combinatie met bonus

Met deze gerichte aanpak loopt Talent voorop. De PO-Raad, de landelijke koepel, kent inmiddels vele creatieve initiatieven, maar niet in combinatie met een bonus. Elders in de provincie gaan scholen experimenteren met de inzet van vakdocenten. Scholte Albers ziet daar weinig heil in: „Lapwerk, want dan heb je een paar uur iemand voor de klas staan en dan? Maar ja, we proberen allemaal iets.’’ Zijn aanpak biedt evenmin garanties: „Voor hetzelfde geld sta ik over een paar jaar met lege of bijna lege handen.”

'Jarenlang falend overheidsbeleid'

In 2022 loopt het lerarentekort naar verwachting op tot ruim 4000 fulltime krachten. „De babyboomgeneratie neemt afscheid en de Pabo kan de vraag niet aan. Oorzaak? Een jarenlang falend overheidsbeleid. Dan heb ik het over zaken als imago en beloning. Het aanvangsalaris in het onderwijs is best goed, maar daarna loopt het al snel uit de pas met het bedrijfsleven”, zegt Scholte Albers.

Dinsdag 26 fabruari houdt Talent vanaf 19.00 uur een informatiebijeenkomst in het kantoor aan de Drift in Dwingeloo.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.