Scholen wijken niet voor terreur

Waar elders in het land scholengemeenschappen hun uitjes schrappen vanwege de terreurdreiging, gaan de tripjes van Drentse scholen gewoon door.

De Drentse middelbare scholen en mbo-instellingen zien vooralsnog geen reden tot schrappen van uitjes, al is het op veel scholen wel een onderwerp van gesprek geweest. Ook op locatie Quintus van het Dr. Nassau College in Assen. ,,Bij ons gaat alles gewoon door. Ook de bezoeken aan de kerstmarkt in Bremen. We hebben er goed over nagedacht, maar we zijn van mening dat het altijd en overal kan gebeuren”, legt locatiedirecteur Albert Noord uit. ,,Mocht het ministerie de trips afraden, dan gaan wij natuurlijk ook niet.”

Ook rector Hans Boers van het Carmel College in Emmen geeft aan dat er zeker over gesproken is, maar dat er niks geschrapt hoefde te worden. ,,We hebben op dit moment geen grote evenementen gepland staan. We hebben gekeken naar de agenda, maar eigenlijk stond daar vrij weinig in. Het is er ook niet echt de tijd van het jaar voor.”

Hetzelfde geldt voor scholengemeenschap Vincent van Gogh in Assen. Bert Oosting, de directeur van locatie Lariks, zegt dat alles doorgaat. ,,Maar we houden alles wel goed in de gaten. De grote steden bezoeken we nooit in deze maanden, maar wel een kerstmarkt.”

Het Roelof van Echten College in Hoogeveen en CSG Dingstede in Meppel laten ook alle excursies of internationale uitwisselingen doorgaan. ,,De geplande bestemmingen geven er vooralsnog geen aanleiding toe”, zo laat woordvoerder Martin Wering van de school in Hoogeveen weten.

Ook mbo-instellingen Drenthe College en Alfa-College passen hun programmering niet aan. ,,Er zijn al verschillende schooluitjes geweest en er gaan er ook nog wel wat plaatsvinden”, vertelt woordvoerder Bert Broekhoven van het Drenthe College. ,,We zien echter wel dat er meer vragen zijn van ouders dan anders.”

Foto: Een bloemenzee na de aanslagen in Parijs / Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.