Scholieren in Beilen proosten met de wethouder op hun nieuwe watertap

In de strijd tegen overgewicht schenkt Jongeren Op Gezond Gewicht Midden-Drenthe (JOGG) een watertap aan twee middelbare scholen in Beilen.

Het CS Vincent van Gogh en het Dr. Nassau College in Beilen hebben sinds het begin van dit schooljaar allebei een watertap in de kantine. ,,Op die manier willen we waterdrinken laagdrempelig maken’’, zegt Nathalie Hommes van JOGG. De bedoeling is dat jongeren vervolgens minder snel naar zoete frisdrankjes grijpen.

Toilet

Woensdagmorgen is de tap op beide scholen officieel geopend met een spectaculaire turnact. Nadat de scholieren salto’s hebben gemaakt op de tafels in de kantine, overhandigen ze symbolisch een oranje bidon aan wethouder Gert Jan Bent (CU). Die op zijn beurt met alle leerlingen het glas heft om te proosten. Of in dit geval flesjes.

De tap is overigens gewoon aangesloten op de waterleiding. Waarom dan een speciale tap? ,,Een kraan op een wc waar iedereen zijn handen wast, is minder fris’’, zegt Hommes. ,,Bovendien is het tapwater lekker gekoeld’’, vult docent Robert Beute van het CSG aan.

Nazomer

De leerlingen van beide scholen weten de tap overigens al goed te vinden. Beute: ,,Tijdens het warme nazomerweer stonden er lange rijen in de kantine.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.