School open voor herdenken van verongelukte leerlinge

Het 16-jarige meisje dat vrijdag overleed nadat ze op de Groningerstraat in Assen met haar fiets werd geschept door een auto was Lonneke Mulderij uit Assen.

Bij de plaats van het ongeval liggen inmiddels bloemen en kaarslichtjes. Vrienden en kennissen reageren geschokt in de sociale media, waar de gebeurtenis al snel honderden blijken van medeleven kreeg.

Lonneke zat in de havo-eindexamenklas van scholengemeenschap Vincent van Gogh. Het crisisteam van de school kwam zondagmiddag in spoedberaad bijeen.

Condoleanceregister

De kerstvakantie is net begonnen, maar de school gaat maandagmiddag toch open. Het gebouw de Lariks opent van 13.00 tot 16.00 uur de deuren voor iedereen die de behoefte voelt te komen.

,,We willen ruimte bieden aan het verdriet van haar klasgenoten en anderen die bij haar betrokken zijn'', zegt Bert Oosting, directeur van de havo-vwo-afdeling van de scholengemeenschap. Op de bijeenkomst zullen ook hulpverleners van het Zorgteam en de GGD aanwezig zijn. De school richt een stilteruimte in en opent een condoleanceregister.

De politie heeft nog geen zekerheid over de toedracht van het ongeluk, en zoekt getuigen.

Het meisje werd vrijdagmiddag per traumahelikopter naar het UMCG in Groningen gebracht. Daar is ze vrijdagavond aan haar verwondingen overleden. Haar uitvaart vindt donderdag in besloten kring plaats.

Foto: ANP

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.