Schrik zit er goed in bij Meppeler flatbewoners

De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen twee grote autobranden in de B. van der Helststraat in Meppel. Begin september gingen er op de parkeerplaats bij een flat vijf auto's in vlammen op. Zaterdag was het weer raak en werden drie auto's volledig verwoest. De politie gaat in beide gevallen uit van brandstichting.

Ondertussen zit de schrik er goed in bij de bewoners. Van vier naast elkaar geparkeerde auto's op de parkeerplaats naast hun flat gingen er zaterdagnacht drie nagenoeg volledig in vlammen op.

Het gerucht gaat dat de eigenaar van de auto die zaterdag als eerste vlam vatte, in september ook al slachtoffer was van de autobrand. Politiewoordvoerder Kalina Pruntel kan dat niet bevestigen. Wel zegt ze dat de politie er vanuit gaat dat ook de brand van zaterdagavond is aangestoken.

'Onzinnige daad'
Op de parkeerplaats, die door de politie weer is vrijgegeven na het onderzoek door de afdeling forensische opsporing, hebben buurtbewoners zich maandag verzameld. De eigenaresse van een auto die naast de als eerste brandende auto geparkeerd stond, haalt haar laatst overgebleven eigendommen uit haar voertuig. Ze is net terug van het politiebureau, waar ze aangifte van de brandstichting heeft gedaan.

De vrouw schudt haar hoofd bij de aanblik van haar verwoeste voertuig. ,,Verschrikkelijk. Wat een onzinnige daad'', zegt ze. Een buurman vult aan: ,,Je durft hier met goed fatsoen je auto niet meer te parkeren.'' Hij wijst naar een paar zwarte vlekken op straat: ,,Kijk, de brandplekken van de vorige brand kun je nog zien.''

Ook hij heeft het verhaal gehoord dat één van de auto's in bezit is van iemand die ook in september slachtoffer was. Maar zeker weten doet ook hij het niet. Op de achtergrond slaat de eigenaresse van de uitgebrande auto haar portier met een harde klap dicht. Ze wijst naar haar fiets. ,,Hier zal ik het voorlopig mee moeten doen'', verzucht ze. Ze stapt op en gaat op weg naar haar werk in het Diaconessenhuis in Meppel. Een schrale troost voor haar is dat het droog is.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.