Schuldig aan gruwelijke verkrachting in Assen, maar dader hoeft niet terug naar gevangenis

Voor een gruwelijke verkrachting van een vrouw in Assen is een 28-jarige man woensdag door het gerechtshof veroordeeld tot 41 maanden gevangenisstraf, waarvan 17 voorwaardelijk.

De vrouw werd op 14 september 2014 bij haar berging in de wijk Lariks in Assen opgewacht door de man. De Assenaar dwong haar de berging in te gaan en verkrachtte haar. Zij moest daarna mee naar een geldautomaat in de buurt om geld te pinnen. Op basis beelden van bewakingscamera’s, die getoond zijn in Opsporing Verzocht, is de man getraceerd. Op meerdere plekken van haar lichaam is zijn DNA gevonden.

Gedreigd haar neer te steken

De man uit Assen is eerder door de rechtbank veroordeeld tot drie jaar cel. De verdachte is tegen dit vonnis in hoger beroep gegaan. Net als de rechtbank komt het hof tot het oordeel dat de Assenaar schuldig is aan verkrachting. ,,De man heeft het slachtoffer in een nauwe gang bij de bergruimtes onder haar woning de doorgang geblokkeerd en gedreigd haar te zullen neersteken als zij niet zou doen wat hij wilde. Hierop heeft hij haar meermalen verkracht.”

Twee jaar vastgezeten

De verkrachter is sinds maart vorig jaar weer op vrije voeten. Hij heeft ongeveer twee jaar vastgezeten. Het heeft vrij lang geduurd voordat het hoger beroep is behandeld. Dat heeft het hof laten meespelen bij de strafbepaling. Het onvoorwaardelijke deel van zijn straf is gelijk aan de tijd die de man in al vast zat. Hij hoeft niet terug de cel in als hij meewerkt aan alcohol- en drugscontroles en zich op aanwijzing van de reclassering laat behandelen. De man moet het slachtoffer ruim 8500 euro schadevergoeding betalen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe