Scootmobielers uit Gieten stoppen met monstertocht naar München: 'We hebben wel even een traantje weg gepinkt'

Monique Baron (links) en Janet Hut nog vol goede moed in Battenberg bij de nieuwe tent.

Monique Baron en Janet Hut uit Gieten hebben hun monstertocht per scootmobiel naar München gestaakt. Ze zijn bij Neurenberg gestrand.

De scootmobiel van Monique begaf het en fysiek kregen de Gieter vrouwen steeds meer ongemakken. ,,We moesten de laatste dagen onze scootmobielen de heuvels opduwen omdat de accu’s het niet meer aankonden. We hebben ze acht kilometer de berg op moeten duwen. En gisteren ging het niet meer. Het werd fysiek te zwaar. Toen mijn scootmobiel de geest gaf, hebben we in goed overleg besloten te stoppen. We hebben wel even een traantje weg gepinkt”, zegt Monique.

660 kilometer afgelegd

De buurvrouwen Janet (52) en Monique (45) hebben 660 kilometer van de ruim 800 kilometer naar het dorpje Velden boven München afgelegd. Daar hoopten ze hun favoriete volkszanger Andreas Gabalier te ontmoeten. Op zo’n 150 kilometer van hun eindbestemming zijn ze gestrand. Ze zijn vier weken onderweg geweest.

De monstertocht ging niet over rozen. Na een week begaf de scootmobiel van Monique het ook al. Ze kreeg toen een nieuw exemplaar. De tentjes waarin vrouwen op campings sliepen, bleken zo lek als een mandje en werden vervangen door een groot exemplaar. Monique: ,,Veel fietspaden op onze route bestonden bergop uit keien en steenslag en met regen werd het een grote blubberboel. Dat was niet goed voor de scootmobielen.”

Niet zielig

De twee vrouwen wilden met hun tocht naar München aantonen dat mensen in een scootmobiel niet bij de pakken neer moeten gaan zitten, niet zielig zijn en best tochten kunnen ondernemen.

De dames zijn dinsdag opgehaald met een auto en aanhanger voor de scootmobiels en bagagekarretjes. In de loop van de nacht hopen ze in Gieten terug te keren.

De kans is groot dat de twee nog vaker van zich laten horen. ,,We willen uitjes gaan organiseren voor mensen die net als wij in een scootmobiel zitten", vertelt Janet. Bovendien is er al gesproken over een tweede monstertocht. ,,We willen volgend jaar misschien wel naar Italië."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe