'Sharleyne slachtoffer van misdrijf'

Sharleyne uit Hoogeveen is bijna een jaar geleden door een misdrijf om het leven gekomen. De tragische dood van het 8-jarige meisje was geen ongeluk of zelfmoord.

Dat stellen twee oud-rechercheurs, Harrie Timmerman en Dick Gosewehr, na bestudering van het politiedossier in deze zaak. Vandaag buigt het hof in Leeuwarden zich over het verzoek van de vader van Sharleyne om het onderzoek naar de dood van zijn dochter te heropenen.

Wurgsporen

Timmerman en Gosewehr hebben op verzoek van de vader de documenten van het politieonderzoek tegen het licht gehouden. Zij zijn het niet eens met de conclusie van het Openbaar Ministerie dat de oorzaak van Sharleyne’s dood niet achterhaald kan worden.

In het rapport van de twee oud-rechercheurs stellen ze dat er ‘wurgsporen’ op de hals van het meisje zijn aangetroffen. Ook maken ze melding van ‘veegsporen’ op de balustrade van de flat, waar het meisje met haar moeder op de tiende etage woonde.

Te snel geseponeerd

Het brengt Timmerman en Gosewehr tot de bewering dat de moeder van Sharleyne, ‘die in staat van dronkenschap verkeerde, haar dochter door middel van verwurging in staat van onmacht heeft gebracht.’ ,,De moeder heeft haar bewusteloze dochter in haar armen genomen, is met haar naar de reling van de galerij gelopen en heeft haar vervolgens in horizontale toestand van de flat naar beneden laten vallen.’’

De oud-rechercheurs vinden dat het OM te snel en op grond van onvolledig politieonderzoek besloten heeft de zaak te seponeren. De moeder van Sharleyne was wel een tijd verdacht, maar is uiteindelijk vrijgelaten omdat volgens justitie niet te achterhalen is wat er precies is gebeurd in de nacht van 7 op 8 juni 2015.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.