Slachting onder schapen in Uffelte

Voor de tweede keer in korte tijd heeft er in het Uffelter Binnenveld een slachting plaatsgevonden onder schapen. Rayonbeheerder Harald de Graaff van Stichting Het Drentse Landschap vermoedt dat een hond verantwoordelijk is voor de dood van vijf Schoonebeker heideschapen.

Een bewoner van de Uffelterkerkweg waarschuwde gisteren rayonbeheerder De Graaff nadat hij gewonde schapen in het weiland achter zijn woning aantrof. Nader onderzoek leerde dat er van de twaalf schapen die in het gebied lopen, twee dieren waren doodgebeten en drie dieren in het gezicht en in de hals zo ernstig gewond waren geraakt, dat een dierenarts hen uit hun lijden heeft moeten verlossen. Een zesde schaap wordt nog vermist.

Nog geen drie maanden geleden werden ook al vier schapen doodgebeten in het omheinde gebied. De dieren begrazen samen met vier Schotse Hooglanders een met hekken afgesloten gebied in het Uffelter Binnenveld. In het gebied geldt een verbod voor honden. Rayonbeheerder De Graaff vermoedt dat de slachting het werk is van een losgebroken hond.

Losgebroken

,,Ik kan mij niet voorstellen dat de eigenaar van een hond die met zijn dier op pad is, niets merkt of ingrijpt. Dit moet het werk zijn van een hond die is losgebroken en waarvan de eigenaar niet eens weet dat zijn hond hier verantwoordelijk voor is."

,,In ieder geval is het niet het werk van een vos. De Schoonebeker heideschapen zijn grote schapen. En als een vos zich daar al aan waagt, dan pakt hij er één en eet hij die op."

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.