Slachtoffer kofferbakmoord Stieltjeskanaal was bekend als ‘een aardige jongen’

Het lichaam dat in de kofferbak van de Mercedes bij Stieltjeskanaal werd gevonden, is hoogstwaarschijnlijk van Ralf Meinema (31) uit Klazienaveen. De politie heeft inmiddels bevestigd dat het om een 31-jarige man uit Klazienaveen gaat.

De politie meldde maandagmidag dat de identiteit van het slachtoffer is vastgesteld.

Er is ongeloof over het ongeluk dat de man het leven heeft gekost. Zijn lichaam werd vrijdagochtend gevonden in de kofferbak van zijn eigen zwarte Mercedes. De limousine hing half boven het Stieltjeskanaal.

Ondeugend maar aardig

Buurtbewoners zijn verbijsterd. ,,Hij leefde een wat teruggetrokken bestaan, al was het hier wel een komen en gaan van auto’s. Ik kan geen slecht woord over hem zeggen en heb nooit klachten over hem gehoord”, zegt een buurman. Naaste buren zijn door het onderzoeksteam dat zich op de zaak heeft gestort, gehoord. Een buurtbewoner denkt belangrijke informatie te hebben verschaft, maar wil daar op gezag van de politie niets over zeggen. De woning van het slachtoffer is met een rood-wit lint afgezet.

Ongeveer een jaar geleden kocht de toen nog in Nieuw-Dordrecht woonachtige Meinema de gedateerde twee-onder-een-kapper aan de Langestraat. ,,Hij is heel lang bezig geweest het huis op te knappen en kreeg daarbij veel steun van vrienden. Hij was net zo’n beetje klaar”, zegt een andere buurman. In Nieuw-Dordrecht kennen ze hem als ‘beetje ondeugende, maar aardige jongen’.

Hartproblemen

De aanwezigheid van politie werd door buurtbewoners aanvankelijk in verband gebracht met zijn ernstige hartproblemen waar hij vorig jaar tijdens een vakantie in Spanje mee werd geconfronteerd.

Meinema werkte als zzp’er op gebied van grondverzet. De opdrachtgever die hem had ingehuurd, kwam vrijdagochtend bij zijn woning aan de Langestraat poolshoogte nemen omdat Meinema niet op zijn werk was verschenen.

Getuigen

Buren verklaarden dat ze hem de vorige avond laat nog hadden zien thuiskomen. Ergens tussen dat moment en de vrijdagochtend vroeg, het moment dat een voorbijganger de zwarte Mercedes met draaiende ruitenwissers hangend boven het Stieltjeskanaal ontdekte, moet hij slachtoffer zijn geworden van een misdrijf.

De politie vraagt getuigen die de oude zwarte Mercedes tussen donderdagavond 18 uur en vrijdagochtend 6 uur hebben gezien, zich te melden. Twintig rechercheurs houden zich bezig met de zaak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.