Slachtoffer overval Ter Stal: 'Ik weet het zeker'

Een medewerkster van textielzaak Ter Stal in Emmen zegt 100 procent zeker te weten dat de man die haar heeft overvallen dezelfde man is op foto’s van de politie. De vrouw verklaarde dat donderdag als getuige en dus onder ede in de rechtszaal.

De winkel werd in januari dit jaar overvallen. De dader eiste geld waarop de medewerkster hem 50 euro gaf. Een uur na de overval kreeg zij foto’s te zien van de mogelijke dader op een mobiele telefoon van een politieagent. Zij herkende de man niet als de overvaller. ,,Het waren vage foto’s.”

Foto's

’s Middags kreeg ze foto’s te zien van de verdachte die aan haar werden getoond door een journalist van Dagblad van het Noorden. Toen was er wel een herkenning. De volgende dag op het politiebureau kreeg zij nogmaals foto’s te zien en ook toen herkende ze de verdachte als de overvaller.

De advocaat had aangevoerd dat de journalist het onderzoek heeft beïnvloed en dat de herkenning dus onbetrouwbaar is. De rechtbank besloot daarop de vrouw in de rechtszaal als getuige te horen.

Straf

Al eerder werd tegen de man een gevangenisstraf geëist van 18 maanden. De officier van justitie handhaafde de eis. De rechtbank doet over twee weken uitspraak. De man is eerder beschuldigd van drie gewapende overvallen in Emmen, maar werd toen vrijgesproken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.