Slachtoffers ongeval kermisattractie Coevorden doen geen aangifte

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) heeft deze week gesproken met de meisjes(12) die lichtgewond raakten toen ze vorige week vrijdagavond uit een snel ronddraaiende kermisattractie in Coevorden werden geslingerd.

Bij de politie is door de ouders melding gemaakt van hun ongeval, maar geen aangifte gedaan. Over de jongen (14) die gewond zou zijn geraakt, is bij de politie niets bekend.

De moeder van één van de meisje zegt dat zij het niet nodig vindt om aangifte te doen. ,,Ik wil de kermisexploitant niet nog meer tegen werken. De meisjes zijn er verder goed van af gekomen. Het sluitingssysteem van de attractie is niet veilig en dat wordt nu aangepakt. Dat vind ik het belangrijkste.”

De NVWA doet uitvoerig onderzoek. Zolang dat onderzoek loopt, worden volgens een woordvoerder geen mededelingen gedaan. De Duitse kermisexploitant was niet bereikbaar voor commentaar. Hij moet zijn attractie, Rockexpress/Discobahn opnieuw laten keuren. Pas na goedkeuring mag hij weer op een Nederlandse kermis staan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.