Sleen is het nieuwe Coevorden voor waterschap

Geen plakjes cake maar feestelijke koeken woensdag bij de allerlaatste vergadering van het algemeen bestuur van Vechtstromen in Coevorden. Want ondanks het vertrek van het waterschap uit de vestingstad is er geen reden voor een grafstemming.

Integendeel zelfs, benadrukte burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden, want er mag er volgens hem best sprake zijn van een beetje feest. ,,Want wij zijn als Coevorden dankbaar dat er het waterschap bij de overdracht van het gebouw de maatschappelijke verantwoordelijkheid stevig heeft laten meewegen. Coevorden ondervindt geen nadelige gevolgen van het vertrek.’’

Bouwmeester doelde daarbij op de vestiging van het gezondheidscentrum van de zorgorganisatie Saxenburgh Groep in het markante gebouw, met daarbij ook negen huisartsen. Begin volgend jaar is de formele overdracht.

Alles behalve water

Bouwmeester overhandigde een zogenoemde hensbeker aan watergraaf Stefan Kuks, met daarin verwerkt het wapen van Coevorden. Zo’n cadeau is een eeuwenoude traditie in de waterschapswereld. ,,Het zijn fraai bewerkte drinkglazen die uit de kast werden gehaald bij de jaarlijkse schouw. En er werd alles behalve water in geschonken’’, weet Kuks. ,,Sommige oude exemplaren zijn peperduur. Ik weet van een beker die dik drie ton waard is. En ja, ook nu nog wordt daar jaarlijks een keer uit gedronken.’’

Kuks onderstreepte dat het waterschap niet uit het gebied vertrekt. ,,Sleen is het nieuwe Coevorden voor ons’’, doelde Kuks op het meer gebruiken van het onderkomen van Vechtstromen in Sleen.

Coevorder personeel

Het waterschap zat 17 jaar in het gebouw dat werd ontworpen door de vermaarde architecten Alberts en Van Huut. Eerst als Velt en Vecht, en na de fusie in 2014 met Regge en Dinkel als Vechtstromen. Sinds 2014 waren er twee hoofdkantoren: behalve Coevorden ook Almelo. Een deel van het Coevorder personeel verhuist naar Almelo. Anderen krijgen een werkplek in Sleen of een van de andere gebouwen van Vechtstromen in het gebied. De verhuizing is dit weekend.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.