Smildeger maakt reisgids over Berlijn

De televisietoren De Fernsehturm, de East Side Gallery en de Brandenburger Tor. Berlijn heeft veel bezienswaardigheden te bieden. Dat vond Roland Vos uit Smilde ook. Hij verhuisde naar Berlijn en begon de website berlijnoverzicht.nl.

Je komt uit Smilde, waarom ben je naar Berlijn gegaan?
"Ik heb mijn vriendin ontmoet op het Oktoberfest in Duitsland. Omdat zij niet in Nederland woonde, hebben we besloten om naar Berlijn te verhuizen."

Wat trok je zo aan de stad?
"Sinds de eerste keer dat ik in Berlijn bezocht had ben ik al groot fan van de stad. Berlijn heeft zoveel historische gebouwen met een prachtig architectuur, zoalsde Brandenburger Tor en de Fernsehturm. De mensen zijn heel vriendelijk en de stad is heel toegankelijk voor alle leeftijdsgroepen. Voor iedereen is plek."

Waarom ben je de site begonnen?
"Toen ik naar Berlijn verhuisde liep ik zelf tegen een aantal praktische problemen aan zoals: waar kan ik me inschrijven? Wat zijn leuke wijken in Berlijn? En wat zijn de mooiste plekken in Berlijn? Ik kon op verschillende websites informatie vinden over bezienswaardigheden of persoonlijke tips, maar ik kon geen site vinden over Berlijn waar al deze informatie gebundeld was in een overzicht.

Vandaar dat ik op het idee ben gekomen om met de site Berlijnoverzicht.nl een totaaloverzicht te gevenover alles wat met Berlijn te maken heeft. Mijn doel is om te laten zien hoe mooi Berlijn is."

Wat biedt je site aan?
"Berlijnoverzicht.nl biedt een compleet overzicht van Berlijn. Van de geschiedenis van Berlijn, tot tips over de mooiste bezienswaardigheden en tips over wonen en werken van Berlijn. De website wordt wekelijks verder uitgebreid en binnenkort komt er ook een gratis informatie/reisgids op de website beschikbaar. Het is de bedoeling dat Berlijnoverzicht.nl uitgroeit tot de reisgids over Berlijn."

Is jouw site beter dan andere?
"Ja, mijn site biedt een compleet overzicht van alles wat met Berlijn te maken heeft. De site beperkt zich niet alleen tot de mooiste plekken en bezienswaardigheden van Berlijn. Er wordt op ook informatie gegeven over de historie van Berlijn en de ontwikkeling van deze stad door de jaren heen."

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.