Snackpoint verdwijnt van stadsvloer

EMMEN Het is vooral terrasbezoekers en middenstanders een doorn in het oog, maar niet lang meer: de automatiek Snackpoint verdwijnt binnen een jaar van de stadsvloer in Emmen.

Het pand, pontificaal geplaatst op het Marktplein zodat werkelijk niemand eromheen kan, verdwijnt volgend jaar april omdat de gemeente de erfpachtovereenkomst niet langer verlengt. Dat gebeurt, aldus woordvoerder Marianne Tiemens van de gemeente Emmen, omdat de kiosk op dat punt niet meer past bij de uitstraling van het opgeknapte Marktplein. Na de sloop wordt het plein ook op deze plek heringericht.

Snackpoint is een relikwie uit het verleden en eigendom van de familie Schrik uit Valthe. Die had ooit het visrestaurant De Oude Zeerob aan de Westerstraat, dat het veld moest ruimen voor het zogenoemde roze hotel. Als compensatie mocht Schrik een automatiek beginnen, waar iedere stappende Emmenaar wel eens een kroket uit de muur haalde. Dertig jaar lang was het Snackpoint op deze plek gevestigd. In 1987, bij de koop van zijn visrestaurant door de gemeente, was die periode van dertig jaar in een pachtovereenkomst met Schrik vastgelegd. Nu kan de gemeente er dus van af.

Snackpoint is de meeste middenstand, en zeker de horeca op het Marktplein, een doorn in het oog. Het is een sta-in-de-weg bij festivals en bovendien belemmert het pand het uitzicht van terrasbezoekers. Het is een publiek geheim dat de gemeente al veel eerder van het pand af wil-de.

Eigenaar Henk Schrik meldt vanuit zijn viswinkel in Valthe geen commentaar te willen geven. ,,Ik heb officieel nog niks gehoord. Ik vind er wel iets van, maar dat wil ik niet aan de krant vertellen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.