Een 57-jarige man is dinsdag door de rechtbank veroordeeld tot 16 maanden gevangenisstraf voor het voorhanden hebben van twee sporttassen vol harddrugs. De verdachte werd bij een controle in de buurt van Zwartemeer gepakt.

,,Een snoepwinkel vol drugs”, zo noemde de officier van justitie de inhoud van de twee sporttassen twee weken geleden bij de behandeling van de strafzaak. In de tassen zaten 107 postpakketten. Uit onderzoek is gebleken dat in de pakketten ruim 3,3 kilo heroïne, cocaïne, crystal meth en speed zat.

De verdachte liep afgelopen mei bij toeval tegen de lamp bij een controle in het kader van de vreemdelingenwet van de Bundespolizei en de Nederlandse Marechaussee. Agenten in een burgerauto zagen de man in de richting van de Duitse grens rijden en bij Zwartemeer plotseling de afslag opgaan.

Verklaringen niet geloofwaardig

De politie besloot de auto, een gehuurd voertuig met Duits kenteken, te laten stoppen. De verdachte, die een flink strafblad heeft, zit sinds een half jaar vast.

De man blijft volhouden dat hij niets van de drugs afwist. Hij dacht naar eigen zeggen dat er computeronderdelen in de sporttassen zaten. Eerder verklaarde de man dat de tassen al in de auto zaten toen hij het voertuig huurde. De rechtbank vindt zijn verklaringen niet geloofwaardig.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Rechtbank