Sorteercentrum PostNL van Groningen naar Assen

Het sorteercentrum van PostNL in Groningen sluit in september noodgedwongen de deuren. Het werk wordt overgeheveld naar Assen.

Op de locatie in Groningen - achter het Centraal Station - werken zo’n 250 postmedewerkers. Het is de bedoeling dat een deel van de medewerkers van PostNL worden overgeheveld naar Assen. Maar er wordt ook zeker rekening gehouden met - al dan niet gedwongen - ontslag van werknemers.

De aanstaande verhuizing in september zorgt in ieder geval voor onrust op de werkvloer, melden Groningse medewerkers. Volgens hen is de informatievoorziening van PostNL over de aanstaande sluiting ‘zeer matig’.

Gemeente houdt vertrek niet tegen

Bij de locatie in Assen werken nu nog 235 medewerkers. Eerder werden onder meer locaties vanuit Emmen, Veendam en Winschoten in Assen ondergebracht.

De gemeente Groningen is nog wel in gesprek met PostNL om de kantoorfuncties voor Groningen te behouden. Maar ze gaan het vertrek van het sorteercentrum niet proberen tegen te houden. ,,We kijken met een noordelijke blik naar de werkgelegenheid en voelen er niets voor om te gaan concurreren met Assen’’, stelt een woordvoerder.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.