Spandoek en 'Wie is de Bob'-borden roofgoed in Coevorden

In de gemeente Coevorden is woensdag iemand aan de haal gegaan met een groot spandoek. Eerder dit jaar zijn vier ‘Wie is de BOB’-borden ontvreemd. „We staan machteloos”, zegt Harry Elzer van Veilig Verkeer Nederland (VVN).

Het gaat om een spandoek met de tekst ‘De scholen zijn weer begonnen'. Elzer: „Het spandoek is bedoeld om weggebruikers erop te wijzen dat er weer veel schoolkinderen op de weg zijn. Normaal laten we het spandoek drie weken hangen, nu is hij na drie dagen verdwenen.”

Volgens Elzer kosten de gestolen borden per stuk zo’n 250 euro. „Dat geld hadden we anders kunnen gebruiken om het verkeer veiliger te maken.” Waarom iemand de borden of het spandoek zou willen stelen, weet hij niet. „Het is oud ijzer, je kan er niks mee. Aan zo’n spandoek heb je ook niks. Misschien dat het ergens in een studentenkamer hangt.”

De VVN heeft aangifte van de diefstallen gedaan, maar dat heeft vooralsnog niets opgeleverd. Elzer: „We staan machteloos, maar we stoppen niet met het ophangen van borden of spandoeken. Je wil mensen toch op het verkeer attenderen.”

„Ze moeten van onze spullen afblijven, het is gewoon diefstal”, concludeert Elzer. „Ze stelen eigenlijk hun eigen geld, want we krijgen subsidie van de gemeente voor de borden.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.