Speciaal avondtarief in parkeergarages binnenstad Assen

Om winkeliers en horecaondernemers tegemoet te komen heeft de gemeente Assen een speciaal avondtarief van 3 euro voor de parkeergarages ingesteld.

Bezoekers aan het centrum van Assen kunnen van maandag tot en met donderdag van 18 uur tot 7 uur 's de volgende morgen voor drie euro in de parkeergarages staan. Alleen de garage bij De Nieuwe Kolk doet niet mee. Op vrijdag geldt hetzelfde tarief vanaf 21 uur vanwege koopavond. ,,Op zaterdag geldt dat je vanaf 18 uur tot maandagmorgen voor 5 euro in de parkeergarage kunt staan. En dan staat je auto veilig en droog. Handig als je een nachtje bij familie komt slapen'', vertelt wethouder Harmke Vlieg (ChristenUnie).

De wijzigingen komen een klein half jaar na de invoering van het nieuwe parkeerbeleid. Na jaren steggelen besloot de gemeenteraad eind vorig jaar dat het gratis parkeren in de binnenstad verleden tijd moest zijn. Het Veemarktterrein werd betaald parkeren en het tarief op straat werd aangescherpt. Bovendien verviel de gratis zondag en het gratis avondparkeren. Dit alles om de zeven parkeergarages in het stadscentrum voller te krijgen. De gemeente Assen maakte flink verlies op het parkeerbedrijf.

Het nieuwe beleid werd samen met de MKB Binnenstadsvereniging gemaakt, maar na de invoering op 1 januari nam de kritiek toe. Met name op het betaald parkeren in de avond en op zondag kwam veel kritiek. Horecaondernemers klaagden over minder klanten. Daarom paste de gemeente het beleid hier en daar al aan. Bij het ICO Kunst en Cultuurcentrum moesten koorleden halverwege de repetities naar buiten om de meter bij te vullen. ,,Ook op straat kun je nu gewoon voor 3 uur in de meter gooien. Dat was een half uur. Maar in de parkeergarage staan is veel goedkoper'', zegt Vlieg.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.