Speciale dyslexieklas op basisschool Meppel

Christelijke basisschool Het Kompas in Meppel heeft een speciale dyslexieklas. De kinderen leren hier goed om te gaan met deze lastige stoornis, die hen dwarszit bij het lezen, spellen en schrijven.

In de speciale klas krijgen kinderen uit groep 5 tot en met 8 een dagdeel per week hulp. Deze beperkt zich niet tot bijles in de Nederlandse taal. Voor kinderen met dyslexie, een stoornis die met intelligentie niks te maken heeft, ligt ondermijning van hun eigenwaarde en frustratie op de loer.

De dyslexieklas heeft twee gespecialiseerde leerkrachten die daar wat aan doen. ,,Regelmatig van andere kinderen ontmoeten die ook dyslectisch zijn, verandert de manier waarop leerlingen zelf naar hun leerprobleem kijken. De kinderen leren van en met elkaar”, zeggen juf Jessica en juf Saskia.

De diagnose dyslexie wordt meestal in groep 4 gesteld. Vaak volgt dan buiten de school een intensieve behandeling bij een behandelaar. Daarnaast blijft extra begeleiding op school noodzakelijk, vandaar de dyslexieklas op Het Kompas.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.