Speelstad Oranje is verkocht en wordt vanaf mei 2022 weer een ouderwets 'circuspark'

Speelstad Oranje en het bijbehorende vakantiepark. Foto: archief Aerophoto Eelde

Jan Logtenberg, Rick van der Graaf en Vera Logtenberg zijn de nieuwe eigenaren van Speelstad Oranje. Zij kochten het vakantiepark van Hennie van der Most en willen het gerenoveerde park volgend jaar mei openen met opgeknapte vakantiewoningen, een theaterzaal en een zwembad.

Met een totale investering van 8 miljoen euro worden volgens het drietal kosten noch moeite gespaard: het vakantiepark wordt voor ruim 5 miljoen compleet gemoderniseerd en de speelstad wordt met een bedrag van 3 miljoen toekomstbestendig gemaakt.

Speelstad & Vakantiepark Oranje wordt volgens de kopers ,,modern met een circusthema”. In totaal komen er 250 vakantiewoningen die in de verkoop gaan voor particulieren en bedrijven. Eerst verrijst op het terrein een modelwoning, waarna geïnteresseerden zich kunnen melden.

Hennie van der Most

Speelstad Oranje kende vanaf de opening in 1992 aanvankelijk succesvolle jaren als all-inclusive vakantiepark met kermisattracties onder leiding van de Slagharense ondernemer Hennie van der Most. Zes jaar geleden sloot het park vanwege dalende bezoekersaantallen. Het naastgelegen vakantiepark heeft enkele jaren dienst gedaan als opvanglocatie voor het COA, terwijl Van der Most sinds twee jaar het park in de verkoop had.

De nieuwe eigenaren zijn afkomstig uit Dedemsvaart en hebben zowel wortels in de horeca-, entertainment- als marketingsector.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe