Sportcentrum Pand17 in Assen maakt doorstart

Het failliete sportcentrum Pand17 in Assen maakt komende maandag een doorstart. Alleen het contract moeten nog even ondertekend worden.

„Mondeling zijn we er helemaal uit”, bevestigt curator Jan Maarten Pol van Actio Advocaten. „Maar het is natuurlijk pas officieel als alles daadwerkelijk ondertekend is.” Pol heeft samen met de eigenaar van het pand een nieuwe exploitant gevonden voor het sport- en uitgaanscentrum aan de Stelmakerstraat. „De insteek is om maandag alles over te dragen.”

Gesprekken met personeel

Tot en met dit weekend runt de curator het bedrijf nog. „Er is een koopsom betaald voor de inboedel en er volgen gesprekken met het personeel om te kijken hoeveel mensen er kunnen aanblijven. Of alle vijftien personeelsleden hun baan behouden is voor ons nu ook nog niet duidelijk.”

De vorige exploitant, Vetho BV, had een schuld van 1,3 miljoen euro. Er was onder meer sprake van een aanzienlijke huurachterstand. Vastgoedonderneming Aprisco, eigenaar van het pand, wil samen met de nieuwe huurder het bedrijf weer gezond maken. „De bedrijfsvoering moet simpelweg beter”, laat een woordvoerder weten. „De vorige huurder zat diep in de schulden toen wij het pand van hem overnamen. Hij bleef wel huurder, maar maakte er eigenlijk een potje van. De ideeën waren er wel, maar de uitvoering was op z’n zachtst gezegd een stukje minder.”

Naamsverandering

Bezoekers van het sportcentrum voor tennis, squash, bowlen en trampolinespringen hoeven niet bang te zijn dat er veel gaat veranderen. Bij veel mensen is Pand17 nog bekend onder de naam Rackethal Assen. „Misschien gaan we wel terug naar die naam, of maken we de combinatie en gaat het Rackethal 17 heten. Maar dat wordt de komende tijd allemaal nog wel duidelijk.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.