Sportgala Drenthe: keuze uit gemeentelijke winnaars

Het Sportgala Drenthe krijgt een nieuwe opzet. De sportman, -vrouw, -ploeg en het beste sporttalent van worden voortaan gekozen uit de winnaars per gemeente. Deze lokale verkiezingen stonden tot nu toe los van het provinciale gala, maar zijn daar voortaan de basis van.

De best presterende Drentse sporters van 2015 worden op 18 februari 2016 in het zonnetje gezet in De Bonte Wever in Assen. Alle winnaars van gemeentelijke verkiezingen zijn dus automatisch kandidaat. De enkele gemeente die niet een eigen sportgala kent, wordt gevraagd zelf namen aan te leveren van de beste (top)sporters in 2015.

Zodra alle twaalf genomineerden per categorie bekend zijn, kan iedere Drent stemmen op zijn of haar favoriet. Dit kan na afloop van het laatste gemeentelijke sportgala, en dat vindt 11 februari plaats in Meppel. De stembussen zijn open van vrijdag 12 tot en met zondag 14 februari. Het pubkliek heeft bij het kiezen van de winnaars een belangrijke stem, maar daarnaast zijn er jury's van topsporters en sportjournalisten.

In februari werd Jens Dekker uitgeroepen tot sporttalent van 2014. Een terechte keuze bewijst de jonge veldrijder uit Fluitenberg met zijn zegereeks dit jaar. (Foto: archief DvhN/Corné Sparidaens)

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.