Sporthal Zuidlaren krijgt jaar adempauze

Alescon kan nog tot en met 2017 sporthal De Zwet in Zuidlaren blijven exploiteren. B en W houden het plan om de sporthal commercieel te exploiteren nog even in beraad.

Dit staat in een voorstel aan de gemeenteraad. Eerst wilde de gemeente de sporthal al volgend jaar een start maken met de commerciële exploitatie, wat in 2017 een extra opbrengst van 25.000 euro in het laatje moest brengen.

B en W willen hier nu voorlopig vanaf zien in het licht van het nieuwe accommodatiebeleid. Hierbij is niet meer op voorhand het uitgangspunt dat sporthallen een commerciële exploitant moeten krijgen. Voor Zuidlaren moet sowieso nog een accommodatieplan gemaakt worden.

Bovendien heeft de gemeenteraad onlangs ingestemd met het voorstel om scholen en professionele organisaties aanzienlijk meer huur te laten betalen dan sportverenigingen. Dit brengt naar verwachting ruim 36.000 euro extra op, dus ruim meer dan bij een commerciële exploitant het geval zou zijn.

De sporthallen De Marsch in Eelde-Paterswolde en De Kamp in Vries hebben al wel een commerciële exploitant. De Marsch verdwijnt, hiervoor komt een dubbele hal in de nieuwbouwwijk Groote Veen voor terug. Sporthal De Kamp krijgt een verbouwing om ruimte te bieden aan scholen die nu nog hun gymlessen in de af te breken gymzaal De Fledders geven. In de loop van 2016 willen B en W beslissen hoe het verder moet met de exploitatie van de sporthallen in Eelde en Vries.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.