Sportpark Woltingeslag in Zuidwolde op slot

In een poging vandalen en ander ongewenst bezoek te weren, gaat sportpark Woltingeslag in Zuidwolde deze zomer op slot.

Politie en gemeente gaan de komende weken extra toezicht houden. Alleen onder begeleiding van een ouder mogen jongeren tijdens de zomervakantie nog een balletje trappen op het kunstgras van vv Zuidwolde en ZZVV, de beide voetbalclubs die op Woltingeslag huizen. ,,Maar ik zie een 13- of 14-jarige niet snel aan de hand van moeder naar het voetbalveld gaan’’, zegt wethouder Jan van ‘t Zand.

Het sportpark wordt in de avonduren geregeld door jongeren gebruikt als hangplek. Buiten het bereik van regen en wind zitten ze hoog en droog op de tribune. Vorig jaar was al sprake van de nodige vernielingen en het achterlaten van rommel. Nu daar geen einde aan komt, grijpt de gemeente in en gaat het hek op slot.

,,Peuken worden uitgetrapt op het kunstgras, er worden glasscherven gevonden, er wordt over het veld gereden met brommers, dugouts vernield, rommel wordt achtergelaten en zo kan ik nog wel even doorgaan’’, aldus Van ‘t Zand.

Dit alles tot groot verdriet van de vrijwilligers van beide clubs, die er alles aan doen om Woltingeslag in goede staat te hebben en houden. ,,Ze doen zo hun best, maar vragen zich zo langzamer hand wel af of het nog wel zin heeft. Er is veel onvrede’’, weet een medewerker van de gemeente De Wolden.

Het plaatsen van bewakingscamera’s op en rond het sportpark is volgens de wethouder nog niet aan de orde. ,,Over het plaatsen van camera’s wordt verschillend gedacht. Voor ons als college is die maatregel nog niet in beeld’’, aldus Van ‘t Zand. De clubs en de gemeente proberen in contact te komen met de boosdoeners om ze op andere gedachten te brengen.

De beslissing de boel te sluiten heeft Van ‘t Zand met pijn in het hart genomen. ,,Er komen ook jongeren met goede bedoelingen. Die willen zo vaak als mogelijk voetballen en vooral beter worden. Dat is mooi en ik ben dan ook tegen afsluiten.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.