Sportvereniging Annen verkeert in zwaar weer: roep om vrijwilligers

SV Annen luidt de noodklok. De omnivereniging is naarstig op zoek naar bestuursleden, omdat de vereniging anders dreigt op te houden met bestaan.

Morgen houdt SV Annen een algemene ledenvergadering waar bijna het voltallige bestuur aftreedt. Als deze posities niet snel worden ingevuld, kan er volgend jaar niet gesport worden, zegt interim-voorzitter Marius Sandker (49) uit Annen.

Lastig vrijwilligers te vinden

De vereniging - bestaande uit de gym- en volleybalvereniging - zoekt mensen voor het wedstrijdsecretariaat, de technische commissie en een nieuwe voorzitter. Sandker nam een half jaar geleden tijdelijk de taken over van de voorzitter. Hij is zelf geen lid van de vereniging, maar zijn dochter wel.

„Iedereen wil sporten, dat kan al 85 jaar bij SV Annen, maar nu lopen we gewoon keihard stuk”, zegt Sandker. „Er zijn wel voldoende incidentele vrijwilligers, maar niet structureel. Het is heel lastig om mensen te vinden die zich voor meerdere jaren willen inzetten.”

‘Het hoeft allemaal niet zo vervelend te zijn’

Leden staan niet te trappelen de uitdaging aan te gaan, en dat vindt Sandker jammer. „Ze willen liever andere dingen doen met hun vrije tijd. Sporten is leuk, maar verder willen ze geen gedoe. Ook merk ik dat het gevoel leeft, dat zo’n functie zeeën van tijd gaat kosten. Maar het hoeft allemaal niet zo vervelend te zijn.”

De vereniging richtte een beleidscommissie op. De leden van de beleidscommissie hebben het afgelopen half jaar een beleidsplan gemaakt waarin de taken van de bestuursleden onder andere kleiner zijn gemaakt. Op deze manier hopen ze dat mensen minder snel afschrikken.

Hopen op een hoge opkomst

„Als iedereen een klein beetje bijdraagt, dan ben je al een heel eind”, zegt Sandker. „SV Annen heeft 170 leden. Daar moeten toch mensen tussen zitten die iets extra’s voor hun vereniging willen doen? Het zal echt vanuit de leden moeten gebeuren.”

De interim-voorzitter hoopt op een grote opkomst morgen tijdens de ledenvergadering, ‘zodat mensen kunnen laten zien dat ze er zelf ook waarde aan hechten’. Hij hoopt dat de eerste initiatieven uit die hoge opkomst rollen. „Voor de zomer moet het gewoon klaar.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.