Staatsbosbeheer wil boerderij bij Noordsche veld

Staatsbosbeheer wil aan de rand van het natuurgebied Noordsche veld tussen Donderen en Norg een landschapsboerderij bouwen. Met een werkschuur, educatieruimte en horecagelegenheid.

De boerderij moet komen bij de huidige parkeerplaats, aangrenzend aan het voormalige munitiedepot Donderboerveld. Daar heeft de theatergroep Peergroup zijn thuisbasis. ,,We gaan samenwerken met Peergroup en de zorgboerderij op het terrein. We hopen dat de landschapsboerderij er in het voorjaar van 2018 staat”, zegt boswachter Albert Broekman.

De huidige werkschuur in Langelo zal Staatsbosbeheer verlaten. Wat er met het pand gaat gebeuren is nog niet bekend, maar verkoop lijkt de meest logische optie.

Theehuis De Bosrand

Het plan voor de landschapsboerderij is in een stroomversnelling gekomen door de verkoop van het nabijgelegen theehuis De Bosrand. De nieuwe eigenaren Peter en Marianne van Wijk van het theehuis gaan nauw samenwerken met Staatsbosbeheer. Ze nemen De Bosrand over en gaan later de horeca- en educatieruimte in de landschapsboerderij beheren. Het theehuis zal na de realisatie van de boerderij van Staatsbosbeheer worden afgebroken.

De Bosrand stond al geruime tijd te koop. Eigenaresse Anneke Lubbers heeft de theehuis elf jaar bestierd. ,,Op de kop af. Morgen nemen we afscheid.” De Bosrand gaat twee weken dicht voor een kleine opknapbeurt en gaat in de herfstvakantie weer open.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.