Staatssecretaris Van Dam legt Marathon af langs natuurgebieden

Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken trekt donderdag per bus langs twaalf van de dertien genomineerden van de verkiezing Mooiste natuurgebied van Nederland, waaronder de Drentsche Aa.

De tocht van ruim 850 kilometer begint half 7 ‘s ochtends in het Friese Holwerd waar Van Dam het Waddengebied bezoekt. Daarna gaat hij via de Friese WIJlanden naar het Nationaal Park Drentsche Aa. Daar praat hij van 09.10 uur tot 09.40 uur met Hendrik Oosterveld, de voorzitter van het natuurgebied, over de plannen die hij heeft met het park.

Middernacht

Tijdens de busreis legt Van Dam via een videoverbinding contact met het Caribische eiland Saba, dat ook is genomineerd. Het is de bedoeling dat de staatssecretaris uiteindelijk tegen middernacht aankomt bij Nationaal Park Hollandse Duinen.

Tot maandagmiddag 31 oktober kan er online gestemd worden op het mooiste natuurgebied van Nederland. Van Dam maakt ‘s avonds bij talkshow De Wereld Draait Door de drie winnaars bekend. Zij krijgen elk 300.000 euro waarmee ze hun natuurgebieden verder kunnen ontwikkelen tot nationale iconen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.