Asser Stadspartij PLOP wil onafhankelijk onderzoek naar Veilig Thuis Drenthe

Stadspartij PLOP vraagt het college in Assen om een onafhankelijk onderzoek bij Veilig Thuis. Zaterdag meldde DvhN dat er een groot personeelsverloop is bij VTD waardoor er veel minder ervaren krachten zijn. Dat leidt tot grote onrust onder het personeel.

(Oud-)medewerkers uiten zorg kwaliteit Veilig Thuis Drenthe
Lees verder

40 procent van personeel VTD is nieuw

Veilig Thuis Drenthe is het expertisecentrum voor huiselijk geweld. Sinds 2017 zijn 21 van de 57 medewerkers vertrokken. Ruim 40 procent van het personeel is nieuw en de helft heeft niet genoeg werkervaring.

Henk Santing (fractievoorzitter PLOP): ,,Wat Veilig Thuis doet is essentieel, ze hebben te maken met een kwetsbare doelgroep zoals kinderen. Dan is het belangrijk dat er genoeg ervaring is om hiermee om te gaan.’’

De fractie stelt hierover vragen aan het college, dat lid is van het dagelijks bestuur van VTD: ,,Bent u ook van mening dat als meer dan de helft van de medewerkers van VTD niet de gevraagde werkervaring heeft, er geen sprake kan zijn van een toegeruste organisatie?’’

‘Menselijke maat en veiligheid uit het oog verloren’

Veilig Thuis is in 2015 ontstaan vanuit een samenvoeging van het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling en het Steunpunt Huiselijk geweld en is ondergebracht bij de GGD.

PLOP vreest dat de veranderingen die bij VTD zijn doorgevoerd, om bepaalde productiecijfers te halen, ertoe geleid hebben dat menselijke maat en de veiligheid van de medewerkers en clienten uit het oog verloren zijn. Daarom vraagt de fractie of het college iets ziet in een onafhankelijk onderzoek naar de ontstane situatie bij VTD en de rol van het management hierin.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.