Stalker (42) uit Vlagtwedde drong ook digitaal in het leven van ex uit Annen

Rechtbank Assen. Archieffoto DvhN

Een 42-jarige man uit Vlagtwedde kon het niet verkroppen dat zijn relatie met een vrouw uit Annen op de klippen liep.

Hij nam wraak door de vrouw te stalken, haar autobanden stuk te snijden, in te breken in haar woning en in haar computer en wijzigde haar digitale gegevens. De rechter legde de man een werkstraf van 200 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden op.

‘Ik was mijn veilige haven kwijt’

De relatie was van korte duur toen de vrouw die begin februari beëindigde. Beneveld door drank reisde de gewezen minnaar meermalen naar Drenthe af. Hij zocht haar op bij haar woning en probeerde contact met haar te krijgen.

Hij was wanhopig, zei hij tegen de rechter: ,,Ik was mijn veilige haven kwijt”. De vrouw wilde echter geen woord meer met hem wisselen.

Wachtwoorden veranderd

Uiteindelijk drong hij haar woning binnen en stal hij onder meer een laptop en documenten. Vervolgens gebruikte hij haar wachtwoorden waarmee hij verschillende sites van de vrouw binnendrong. Hij veranderde de wachtwoorden en ook haar digitale gegevens. Hij beheerste het leven van de vrouw, zei de officier van justitie. Die eiste zeven maanden cel, waarvan twee maanden voorwaardelijk.

Psychische hulp

De rechter hield er rekening mee dat de man niet eerder is veroordeeld. De feiten zijn in een korte periode gepleegd. De man kwam kennelijk snel tot inkeer en zocht psychische hulp. De stap naar een gevangenisstraf is daarom te groot, zei de rechter. Naast de straf moet de man de vrouw een schadevergoeding van ruim 2400 euro betalen.

menu