Stalker van jonge vrouwen veroordeeld tot celstraf

Een man uit Zuidlaren is veroordeeld tot twaalf maanden cel (acht voorwaardelijk) voor huisvredebreuk, mishandeling en stalking.

,,Ik vermoord jou en mezelf’’, zei de man (31) tegen een ex-vriendin bij wie hij het ouderlijk huis in Vries was binnengedrongen. Dat gebeurde op 31 december. Hij pakte haar zo stevig vast dat zij tegen de grond viel.

Een paar weken eerder sprak hij de de vrouw aan toen zij de hond aan het uit laten was. Toen zij zei dat hij weg moest gaan, schopte hij haar. Ze kreeg ook honderden berichten via Whatsapp. Een contactverbod dat hij kreeg opgelegd, heeft hij volgens de rechtbank stelselmatig overtreden.

Het andere slachtoffer is een ex-vriendin met wie de man een kind heeft. Op 18 maart drong hij ook haar huis binnen. Volgens de rechtbank hield hij met zijn dwingende handelwijze geen enkele rekening met de gevoelens van de vrouwen. Zij verkeren in grote angst.

De rechtbank heeft bepaald dat de man verplicht reclasseringstoezicht krijgt en in behandeling moet. Ook mag hij een half jaar geen contact zoeken of in de buurt komen van beide slachtoffers.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.