Staphorst tegen vast contract Reestmonders

De 72 medewerkers van werkvoorzieningsschap Reestmond, die tussen wal en schip dreigen te vallen, krijgen geen vast dienstverband.

De gemeenteraad van Staphorst stemde dinsdagavond in ruime meerderheid (10 tegen 6) tegen een motie van PvdA en ChristenUnie voor vaste contracten. Omdat Westerveld en Meppel eerder voor stemden en De Wolden faliekant tegen is, komt de ‘stand’ op 2-2 en verandert er niets aan de onzekerheid rond de tijdelijke contracten, die deze groep nu heeft.

Volgens de Participatiewet moeten deze medewerkers doorstromen naar regulier werk. Zeven zogeheten jobcoaches zijn daar de afgelopen anderhalf jaar niet of nauwelijks in geslaagd. Om mensen toch zekerheid te bieden, tijdelijke contracten lopen immers af, kunnen gemeenten besluiten de mensen een vast dienstverband te geven.

Volgens SGP en CDA, die samen een meerderheid in de raad van Staphorst hebben, is het te vroeg voor vaste contracten. De Participatiewet moet tijd krijgen om te slagen. De eenmansfractie Liberaal Netwerk dacht er net zo over.

Ook wethouder Bert Jaspers Faijer (CU) vond het te vroeg, maar zijn fractie niet.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.