Stark is het nieuwe Alescon in Zuid-Drenthe

Het hoge woord is eruit. Na de opsplitsing van Alescon gaat de Zuid-Drentse tak van het leer-werkbedrijf verder onder de naam Stark.

Voor het pand van Alescon in Hoogeveen hijsen wethouders Jan Steenbergen (Hoogeveen), Anique Snijders (Midden-Drenthe) en Mirjam Pauwels (De Wolden) vlaggen met een nieuw logo en een nieuwe naam: Stark. Het is de nieuwe naam voor Alescon in Zuid-Drenthe.

Alescon houdt op te bestaan

Per 1 januari bestaat Alescon niet meer. Het bedrijf wordt opgesplitst in een noordelijk en zuidelijk deel. In Zuid-Drenthe werken gemeenten Hoogeveen, Midden-Drenthe en De Wolden samen om mensen die niet op eigen kracht aan het werk komen aan het werk te krijgen.

‘Doel is uitstroom naar een baan’

,,De A in het logo is een ster. Mensen zijn de ster in ons bedrijf, het zijn mensen met unieke talenten”, licht bestuursvoorzitter Pauwels toe.

,,Stark is een leerwerkbedrijf, alles wordt gedaan om mensen naar een arbeidsplek te begeleiden. Dat kan hier op locatie waar veel praktisch werk is, zoals verschillende productielijnen. Maar we gaan ook op zoek naar nieuwe trajecten. Met Stark zetten wij in op leertrajecten, stageplekken, werkervaringsplekken. Doel is uitstroom naar een baan, maar mensen die dat niet kunnen, kunnen tot hun pensioen blijven werken in beschut werk.”

Jan Steenbergen bedenkt nieuwe naam

De oerzakelijke werktitel Nieuwe Entiteit Zuid is met de presentatie van Stark definitief verleden tijd. Uren werd er vergaderd over een nieuwe naam en er werd een prijsvraag onder Alescon-medewerkers uitgezet. Maar uiteindelijk was het Jan Steenbergen die met Stark op de proppen kwam. ,,De naam zegt veel over hoe wij tegen de mensen aan moeten kijken. Stark betekent trots en sterk. Dat doen wij met de Drentse invalshoek.”

Een nieuw salarisstrookje

‘Een spannend jaar’, vat Mirjam Pauwels de afgelopen maanden samen. ,,Het afgelopen jaar zijn wij met de ontvlechting van Alescon bezig geweest. De boedel moest verdeeld worden, daar zijn best wat moeilijke momenten geweest.”

Ze is opgelucht dat er vanaf januari verder gewerkt kan worden met het nieuwe bedrijf. Overal waar nu nog het logo van Alescon opstaat moet worden vervangen. ,,Mensen krijgen vanaf januari hun salaris van een ander loonstrookje. Maar aan het werk veranderd er niks. De mensen stonden centraal in het proces, voor iemand met een sw-indicatie veranderd er niks.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.