Start-Finish Gouden Pijl Emmen voor oude dierenpark

Een routewijziging voor wielerwedstrijd Gouden Pijl in Emmen: het start- en eindpunt zijn in 2016 voor de ingang van het oude dierenpark.

In de editie van vorig jaar vertrokken en eindigden de wielercoureurs nog een paar honderd meter verderop, in de Wilhelminastraat. De verplaatsing van start-finish voor de wedstrijd op dinsdag 9 augustus is niet de enige parcourswijziging. Zo is de slinger over het marktplein aangepast: de renners slaan pas na de kerk linksaf, in plaats van over het kerkpad. Dat betekent dat er sinds jaren weer een ‘rondje om de Grote Kerk’ gekoerst wordt.

Door de verplaatsing van start-finish is de slinger bij het oude postkantoor geschrapt. Hierdoor ontstaat een rechte aanloop naar de finish, die lang genoeg is voor een sprint. Wielerbond KNWU ging akkoord met de wijzigingen.

Het parcours van de Gouden Pijl is op 9 augustus als volgt: de Hoofdstraat - rondje om de Grote Kerk - over het Marktplein - langs de parkeergarage Westerstraat - de Hondsrugweg - de Van Schaikweg - de Wilhelminastraat - de Hoofdstraat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.