De voormalige marechausseekazerne aan de Beilerstraat in Assen wordt omgetoverd tot wooncomplex.

Wonen in voormalige Marechausseekazerne bij het Asserbos: verbouwing Kazernekwartier Assen van start

De voormalige marechausseekazerne aan de Beilerstraat in Assen wordt omgetoverd tot wooncomplex. Foto: Marcel Jurian de Jong

De verbouwing van de voormalig Marechausseekazerne aan de Beilerstraat in Assen is van start gegaan. In en rond het gebouw komen nieuwe woningen.

De kazerne, vlakbij het Asserbos, is gebouwd in 1939 en was het hoofdkwartier van de Koninklijke Marechaussee Brigade Assen. Nadat de Asser brigade in 2007 werd opgeheven, kwam het gebouw in handen van Interzorg. Nu verrijzen in het gemeentelijk monument drie appartementen en vier woningen.

Fraaie details

De sloopfase is inmiddels begonnen, de woningen worden naar verwachting na de zomer opgeleverd. Er zijn op dit moment nog twee woningen te koop.

„Het is een bijzonder gebouw”, zegt Linda Uiterwijk van Lamberink Nieuwbouwmakelaars. „De gehele binnenkant wordt gestript, maar de buitengevel blijft bestaan en er worden zoveel mogelijk details behouden. Bijvoorbeeld kozijnconstructies, de originele kelders en cellen. Ook proberen we, waar dat kan, originele plafonds in oude glorie te herstellen.”

Nieuwbouw aan achterzijde

Fase twee van de herinrichting van het zogenoemde Kazernecomplex volgt nog dit jaar. De stal achter de kazerne, waar vroeger de paarden stonden, wordt verbouwd tot een luxe loftwoning. Daarnaast komt hier ook een geheel nieuw appartementencomplex, met plaats voor acht appartementen en vier maisonettes.

„De verkoop van deze woningen start waarschijnlijk in het voorjaar, hoewel er nog geen definitieve datum is”, zegt Uiterwijk. „De oplevering van deze nieuwbouwappartementen zal ergens volgend jaar plaatsvinden.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu