Statenfractie SP: Van der Tuuk moet blijven

De statenfractie van de SP wil dat PvdA-gedeputeerde Ard Van der Tuuk aanblijft. Dat staat in een motie die de SP woensdagavond gaat indienen tijdens de Statenvergadering.

Wim Moinat, fractievoorzitter van de SP, heeft de motie maandagochtend naar de overige partijen verstuurd. Er staat onder meer in dat Van der Tuuk 'een prima interactieve bestuursstijl had, die bovendien vertrouwen gaf. De SP vindt dat een soortgelijke stijl niet is terug te zien bij de overige collegeleden.'

Het irriteert de SP dat de PvdA zijn favoriete gedeputeerde zomaar laat gaan. Statenlid Ko Vester: ,,Het is ongelofelijk en niet acceptabel wat er is gebeurd. Met de provinciewet in de hand is Van der Tuuk bovendien nog steeds gedeputeerde. Want we hebben noch schriftelijk, noch in de statenvergadering gehoord dat hij is opgestapt. Officieel is die informatie dus niet."

Vester denkt dat er draagvlak is voor de motie. ,,Er is genoeg sympathie voor de motie, maar hij is net verstuurd. ,,We willen hoofdelijk stemmen, zodat alle Statenleden zich kunnen uitspreken."

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.