Steekpartij Coevorden had fataal kunnen aflopen: Dalenaar veroordeeld tot 15 maanden cel

Politie doet onderzoek naar de steekpartij. Foto: Van Oost Media.

Voor het neersteken van een 43-jarige man uit Coevorden is een 30-jarige man uit Dalen veroordeeld tot vijftien maanden cel, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Hij is door de rechtbank in Assen schuldig bevonden aan poging tot doodslag.

De Dalenaar en het slachtoffer kregen begin augustus ruzie over een laptop. De verdachte had het apparaat verkocht aan de Coevordenaar. Ze kregen een conflict, omdat de laptop niet goed werkte.

Op 2 augustus spraken de twee af achter de coffeeshop in de Botersteeg in Coevorden. De ruzie liep hoog op. Volgens de rechtbank is de verdachte met een mes achter de Coevordenaar aangerend. Er ontstond een worsteling, waarbij de verdachte het slachtoffer meerdere malen in zijn rechterarm en in de zijkant van zijn lichaam heeft gestoken en gesneden. Naar het oordeel van de rechtbank had het steken in de zij fataal kunnen zijn, omdat vitale organen en bloedvaten geraakt hadden kunnen worden.

Gelukkig toeval dat slachtoffer geen fatale verwondingen opliep

Dat het slachtoffer geen fatale verwondingen opliep, is volgens de rechtbank een gelukkig toeval en niet te danken aan de verdachte. De Dalenaar is vanwege psychische problemen verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. De straf van de rechtbank valt fors lager uit dan twee geleden was gewist door het Openbaar Ministerie: 30 maanden, waarvan 10 maanden voorwaardelijk. De rechtbank heeft daar geen toelichting op gegeven op die lagere straf. De man moet zich verplicht laten behandelen.

menu