Stelende moeder uit Koekange moet behandeling veelplegers ondergaan

Een veroordeelde moeder (30) uit Koekange moet terug naar een kliniek om tot volgend jaar juli een behandeling voor veelplegers te ondergaan. Dat heeft de rechtbank in Assen donderdag bepaald.

De moeder van drie jonge kinderen zit nu in de vrouwengevangenis in Zwolle. Zij is al vaak bestraft voor diefstallen en oplichting. Deskundigen vinden dat de vrouw behandeling nodig heeft om te voorkomen dat zij opnieuw in de fout gaat. Zij heeft geen verslavingsprobleem of ernstige schulden, maar gaat stelen als zij onder stress staat. In december is de vrouw veroordeeld tot een verplichte behandeling voor veelplegers. In de forensisch psychiatrische afdeling van een gespecialiseerde kliniek in Almelo kreeg zij een onherstelbaar conflict met haar behandelaars. Daarom is ze in augustus naar de gevangenis gestuurd.

De vrouw heeft gevraagd om haar therapie thuis te geven, zodat zij bij haar gezin kan zijn. De rechtbank erkent op basis van de stukken en de zitting van vorige week dat de behandeling in de kliniek in een impasse is geraakt. Naar het oordeel van de rechtbank is het wel mogelijk en noodzakelijk om met een nieuw therapieplan het behandeltraject voor veelplegers te hervatten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.